Oncologische revalidatie

Wanneer u kanker heeft of heeft gehad kan het zijn dat u nog veel klachten ervaart die u beperken in het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. Door deelname aan ons beweegprogramma Oncologische Revalidatie kunt u actief aan de slag om deze klachten te verminderen.

Ons beweegprogramma is wetenschappelijk onderbouwd en u wordt ten alle tijden begeleid door een gespecialiseerd fysiotherapeute. Daarnaast zijn de lijnen met verpleegkundig specialisten, artsen en oncologen kort waardoor u altijd de juiste zorg krijgt. Ook werken wij samen met een psycholoog, diëtist en ergotherapeut.

U traint twee keer per week, op uw eigen niveau, met een persoonlijk trainingsschema. Voorafgaand aan het beweegprogramma vindt een uitgebreide intake plaats en worden fysieke tests afgenomen.

Trainingen zijn elke dinsdag- en vrijdagochtend.

Deelname aan het beweegprogramma kan bijdragen aan:

  • Verminderen van vermoeidheidsklachten
  • Verbeteren van uw uithoudingsvermogen
  • Verbeteren van uw algehele spierkracht
  • Leren kennen van uw (nieuwe) grenzen en een manier vinden om hier op een juiste manier mee om te gaan
  • Optimaliseren van een actieve levensstijl
  • Bespoedigen van werk- of sporthervatting

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist vergoedt uw zorgverzekeraar in de meeste gevallen uw deelname aan het revalidatieprogramma. Dit kan echter verschillen per verzekering en hangt ook af van uw aanvullend pakket. Tijdens de intake bespreken we dit graag met u.