Samenwerking binnen ons netwerk

Bij Fysiotherapie Lombardijen verwelkomen we iedereen met fysieke klachten voor een behandeling. Alle specialisten uit ons team zetten zich voor de volle 100% in om uw klachten te verhelpen.

Om onze cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen, werken we samen met een aantal organisaties. Enerzijds om de lijnen zo kort mogelijk te houden en van elkaar te leren. Belangrijker nog vinden we dat snelle diagnoses leiden tot kortere herstelperiodes. Zo blijven mensen minder lang met een blessure rondlopen bijvoorbeeld of herstellen sneller van een operatie.

We zijn ervan overtuigd dat onze therapeuten samen met een groot netwerk van nauwe contacten u de beste begeleiding kunnen geven. De combinatie van uw klachten en uw situatie is uniek. Daarmee zoeken we altijd naar die specifieke oplossing die uw klachten verhelpen, ook als wij van buitenaf hulp in moeten roepen.

Maasstad Ziekenhuis

Als praktijk zijn wij verbonden aan het Rugnetwerk Zuid-Holland Zuid. Het Rugnetwerk Zuid-Holland Zuid is een samenwerkingsverband tussen orthopedisch chirurgen van het Maasstad Ziekenhuis en eerstelijns fysiotherapeuten in en rondom Rotterdam. Onze gebundelde krachten bieden een optimale zorg voor iedereen met rugklachten.

De leden van het netwerk onderhouden een intensieve samenwerking. Inhoudelijke scholing en afstemming over behandelmethoden zorgen voor blijvende hoogstaande kwaliteit van de behandelingen door zorgverleners binnen het netwerk.

Het Rugnetwerk Zuid-Holland Zuid is een stichting met een actief bestuur en deelnemende fysiotherapiepraktijken in de regio. Meer informatie vindt u op de website.

Buurtzorg Lombardijen

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams verpleging en persoonlijke verzorging levert aan huis. De organisatie bestaat uit (wijk)verpleegkundigen en (wijk)ziekenverzorgenden.

Wij werken nauw samen met buurtzorg Lombardijen. Wanneer de verpleging of verzorgers bij mensen thuis denken dat een van de specialisten van Fysiotherapie Lombardijen kan helpen, schakelen ze ons in. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie aan huis. In onderling overleg met de client, de huisarts en Buurtzorg Lombardijen stellen we een behandeltraject op en monitoren we gezamenlijk het herstel.

R.K.S.V. Spartaan ’20

Spartaan’20 is een van de grootste voetbalverenigingen uit deze regio. De club staat vooral bekend om het talent dat ze opleiden en dat vaak doorstroomt naar een BVO (betaald voetbalvereniging). Daarin behoren ze zelfs tot de besten van Nederland. De club zelf is ook ambitieus en streeft ernaar bij de senioren op hoog niveau te spelen.

Fysiotherapie Lombardijen houdt zich bezig met de medische zorg op de vereniging. Onder andere in de vorm van verzorging tijdens trainingsdagen op de club en tijdens de wedstrijden van de eerste selectie. Daarnaast vangen wij alle geblesseerde spelers op die niet met de groep mee kunnen trainen/spelen door een blessure. Met professionele begeleiding door fysiotherapeuten en aparte veldrevalidatie zorgen wij dat spelers weer volledig fit bij de groep kunnen aan sluiten.

Onze fysiotherapeuten hebben gerichte opleidingen en cursussen gedaan voor de meest ideale manier van revalideren op sportgebied. Onze ervaring is niet alleen groot bij voetbal, ook voor andere sporten kunnen wij onze ervaring inzetten.

Leden van Spartaan’20 met een blessure of een vraag over onze begeleiding kunnen zich aanmelden via hun trainer of individueel via onze contactpagina. We maken een afspraak op de praktijk of op de vereniging (dinsdag en donderdag) en analyseren de blessure. Daarna bespreken de aanpak van de herstelprocedure.

Ontdek hoe de samenwerking binnen de club leeft en lees het interview met fysiotherapeuten Stephan en Maikel.

Volley Zuid

Wij zijn sponsor bij volleybalvereniging Volley Zuid en ondersteunen de club op medisch gebied. Volley Zuid is de grootste volleybalvereniging in Rotterdam-Zuid, waar iedereen zich thuis voelt. Een club waar je zowel competitief als recreatief kunt spelen.

Volley Zuid heeft ongeveer 250 leden die uit Rotterdam komen en uit randgemeenten als Bergschenhoek, Barendrecht, Ridderkerk en de Hoeksche Waard. De bloeiende jeugdafdeling omvat bijna 100 leden met jongeren die al enkele jaren spelen, maar ook beginners en de allerkleinsten die net kennismaken met volleybal. De vereniging biedt een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse samenleving en neemt komend seizoen haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als Sportplus vereniging. Kortom, een gezellige, actieve en gezonde vereniging met een Rotterdamse mentaliteit.

Fysiotherapie Lombardijen heeft veel ervaring met sport specifieke klachten, waaronder klachten die veel bij volleybal voorkomen. Leden van Volley Zuid kunnen zich bij een blessure professioneel laten begeleiden door onze (sport)fysiotherapeuten. Speel niet te lang door met klachten, maar laat vroegtijdig naar uw blessure kijken om optimaal medisch begeleid te worden. Zo herstelt u sneller, voorkomt u terugval en zorgen we dat u zo snel mogelijk weer pijnvrij kan volleyballen.

Gedurende het jaar zijn we een aantal weekenden aanwezig op de club voor een gratis inloopspreekuur. Deze vinden meestal plaats op drukke thuisdagen. Een afspraak maken kan natuurlijk ook via onze contactgegevens.

Marathons International

Al 40 jaar is Marathons International toonaangevend in het organiseren van marathonreizen. Zij kunnen daarom met trots zeggen dat zij de oudste marathonorganisatie van Nederland zijn en veel ervaring hebben in het samenstellen van marathonreizen. Of het nu met eigen vervoer naar Berlijn is of een volledig verzorgde reis naar de marathon van New York of Londen, de reis wordt altijd met de grootste zorg samengesteld.

Marathons International is een echte specialist op het gebied van marathons en opereert met een vast team. Het team bestaat uit hardloopliefhebbers met internationale marathonkilometers in de benen, waardoor ze precies weten wat voor voorbereiding er in een marathonreis gaat zitten. Het is namelijk niet zomaar een vakantie; het is een moment waar je maanden of misschien wel jaren naartoe leeft!

Tijdens de voorbereidingen van een marathon kan het helaas zijn dat je een blessure oploopt. Je kunt daardoor misschien je trainingsschema niet helemaal volgen, of in het ergste geval helemaal niet trainen. Als je hier advies over wilt, kan Marathons International je in contact brengen met de vaste sportfysiotherapeut, Stephan Muller van Fysiotherapie Lombardijen. Hij gaat altijd mee naar de grote internationale marathons, zoals in New York en heeft inmiddels al jaren ervaring op het gebied van specifieke hardloopblessures en de aanpak hiervan in de aanloop naar een marathon. 

De procedure voor medische begeleiding is als volgt:

  1. Neem contact op per telefoon, whatsapp of mail om de klacht te bespreken. Advies kan soms voldoende zijn.
    2. Zo nodig een afspraak inplannen om de klacht te diagnosticeren en te analyseren.
    3. Behandelplan opstellen in de aanloop naar de marathon.
    4. Zo nodig behandelingen inplannen op locatie.

Contactinformatie:

telefoonnummer: 0641362254
e-mail: stephan@fysiotherapielombardijen.nl
internet: https://www.marathonsinternational.nl/team/