Wat is fysiotherapie precies?

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan hun zogenoemde houdings- en bewegingsapparaat. Dit is de medische term voor uw gehele systeem aan spieren, pezen, fasciae (bindweefsels) en gewrichten.

Uw fysiotherapeut richt zich op het verbeteren van de conditie van uw systemen en op de samenwerking tussen deze systemen. Als deze samenwerking niet goed verloopt, kunnen klachten optreden zoals bewegingsbeperking, overbelasting of ontsteking aan pees of gewricht. Dit kan forse pijn geven en de activiteiten in uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

Om de samenwerking tussen de systemen in uw lichaam weer optimaal te krijgen, zetten we een breed scala aan behandeltechnieken in. De aard van uw klachten, de beperking in bewegingsruimte en uw pijn bepaalt welke behandeling we bij Fysiotherapie Lombardijen gebruiken. In veel gevallen biedt een combinatie van verschillende technieken uitkomst om uw klacht in z’n geheel te verhelpen en uw pijn te verminderen of zelfs weg te nemen.

Wanneer komt u naar onze fysiotherapeut?

Wij helpen u als u bijvoorbeeld last heeft van een blessure of een constante pijn voelt in spieren of gewrichten. In sommige gevallen verwijst uw huisarts of specialist u door naar een fysiotherapeut. Denk bijvoorbeeld aan herstel na een botbreuk of een operatie. In deze gevallen is het belangrijk te werken aan de samenwerking tussen spier, pees en gewricht om het herstel te bevorderen.

U kunt bij onze fysiotherapeuten terecht voor het revalideren nadat u een operatie heeft ondergaan of moet herstellen van een hartaandoening. Daarnaast kunnen wij u ook helpen om uw conditie te verbeteren voordat u een operatie ondergaat. Een sterk lichaam en goede conditie levert u vaak een sneller herstelproces op.

Hoe verloopt het eerste bezoek?

Bij het eerste bezoek stelt uw fysiotherapeut een aantal vragen en doen we een lichamelijk onderzoek. We bepalen welke behandelvorm voor u het meest geschikt is en hoe u zo snel mogelijk van uw klacht afkomt. Daarna nemen we samen met u een behandelplan door en stellen we doelen op.

Heeft u vragen over uw behandeling of wilt u graag een afspraak maken?
Bel vandaag nog met een van onze medewerkers op telefoonnummer: +31 (0)10 419 08 40.