Sportrevalidatie voor kinderen

Kinderen met blessures krijgen extra aandacht bij Fysiotherapie Lombardijen. Uit ervaring weten we dat kinderen namelijk goed zelf lichamelijk herstellen van een blessure. Als de klachten langer aanhouden of de reden van de klacht is moeilijk te achterhalen, is het altijd raadzaam bij een fysiotherapeut langs te gaan.

Langdurige blessures bij kinderen

Wanneer kinderen langdurig last hebben van spieren of pezen of pijn ervaren tijdens het sporten, zonder dat er op het eerste oog een aantoonbare verklaring voor is, kunnen ze wel degelijk een blessure hebben. De blessures kunnen naast een acuut sportletsel ook veroorzaakt worden door groei of overbelasting.

Bij sommige blessures kunnen kinderen baat hebben bij professionele tips over tijdelijke aanpassing van de algemeen dagelijkse handelingen en sportbelasting. Met goed advies blijven zij actief en betrokken bij hun sport. Door het tijdelijk vermijden van provocerende onderdelen in de training krijgt een blessure de kans om te herstellen en is een (para)medische behandeling niet nodig.

Bij een deel van de kinderen verloopt het herstel van een blessure anders dan verwacht: het aanpassen van trainingsbelasting leidt niet tot afname van klachten. Dat kan resulteren in verdere klachten als:

  • overbelastingsklachten, vaak gerelateerd aan groei (knie, enkel, schouder)
  • spierblessures
  • verzwikte enkel
  • achillespeesblessure

Ervaring met kinderen

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van deze kwetsuren bij kinderen. Een professionele begeleiding en specifieke behandeling draagt veelal bij tot optimaal herstel van de klachten en is zeer zeker aan te raden om erger te voorkomen.

Voor een behandeling van een kind onder de 18 jaar vragen we ouders met hun kind mee te komen. Bel vandaag nog met +31 (0)10 419 08 40, dan plannen we snel een afspraak in.