Sportspecifieke revalidatie

 Bij Fysiotherapie Lombardijen weten we hoe belangrijk sport voor een mens kan zijn. Omdat we zelf veel affiniteit met sport hebben, zijn we dagelijks met fysiotherapie bezig om sporters blessurevrij te houden, maar ook om sportblessures te verhelpen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Onze revalidatiebehandelingen starten altijd met een doel. Bij sportblessures is dat het terugbrengen van sporters naar hetzelfde sportniveau of zelfs hoger. We begeleiden u met specifieke oefeningen die bij uw sport passen. We analyseren uw fysieke conditie en bepalen welke grondmotorische eigenschappen nodig zijn om uw beter te laten functioneren en sporten. Denk aan kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Vervolgens starten we met verschillende methoden (waaronder de stap-voor-stapmethode Rehaboom) om u te begeleiden naar wedstrijdniveau.

Maatwerk trainingen

Omdat we de behandeling aanpassen naar uw sport en uw doelen is een training altijd maatwerk. Het trainingsschema staat volledig in het teken uw sport met als doel prestaties verbeteren en voorkomen dat de blessure terugkeert.

 Vormen van ondersteunende sportspecifieke trainingsbegeleiding zijn:

  • Verbeteren van algehele fitheid
  • Core training (buikspieren)
  • Testen en meten van sportspecifieke eigenschappen
  • Preventieve trainingen voor veel voorkomende blessures in uw sport
  • Krachttraining
  • Verbeteren van de coördinatie, kracht, lenigheid, snelheid en/of het uithoudingsvermogen op een voor uw functionele manier.

Contact met uw sportclub

Als u dat wenst, houden onze therapeuten contact met uw trainers om hen op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen. Ook bespreken we welke specifieke handelingen/oefeningen die u gedurende het traject weer buiten de fysiotherapiepraktijk kunt doen om uw revalidatie te optimaliseren.

Als u weer fit uw favoriete sport wilt uitoefenen zonder blessures en sterker wilt terugkeren op wedstrijdniveau, raden we u aan eens langs te komen voor een afspraak. Elke sporter heeft een zwakke plek, ook als u geen blessure heeft. Wij houden uw in beweging.