Scar management voor minder stramheid en meer zelfvertrouwen

Littekens hebben vaak een negatief effect op het zelfvertrouwen van mensen. Een litteken kan iemand herinneren aan een gebeurtenis met veel impact. Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat (bijvoorbeeld spieren, pezen, bindweefsel, gewrichten en de huid). Ook kunnen littekens uw herstel stagneren.

Bij Fysiotherapie Lombardijen gebruiken we een specifieke behandelmethode om mensen met littekens te helpen, namelijk Littekentherapie. Deze therapie bestaat uit een combinatie van:

  • Myofasciale release technieken met fasciale stretching: dit is een massagevorm die het bindweefsel soepel houdt, zodat u minder last heeft van stramheid.
  • Kinesiotaping: met elastisch tape beplakken we uw huid om ondersteuning te geven aan uw spieren.

Hoe gaat littekentherapie in zijn werk?

Littekenbehandeling is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie en helaas is er nog weinig wetenschappelijke onderzoek naar gedaan. Deze behandelmethode blijkt in de praktijk echter zeer effectief zijn. Onze cliënten ervaren minder pijn, minder stijfheid en ze kunnen comfortabeler door het leven gaan.

Tijdens het onderzoek in een persoonlijk gesprek, vragen we naar uw dagelijkse ervaringen met uw litteken. Ook bekijken we de negatieve invloed of welke klachten uw litteken met zich meebrengt. Voor het behandelen van littekens werken wij met Kinesiotape van het gerenommeerde merk PINO. Gezamenlijk bepalen we welk behandelplan u het beste helpt.

Heeft u vragen over de behandeling van uw littekens of wilt u een afspraak maken? Bel met +31 (0)10 419 08 40 en ontdek wat we voor u kunnen doen.

× Direct je vraag stellen?