Manuele therapie is een verlengstuk van fysiotherapie

Manuele therapie is een therapievorm, net zoals bij fysiotherapie , gericht op de samenwerking tussen spieren, pezen en gewrichten. Manuele therapie verdiept zich nog verder in de samenwerking van spieren en gewrichten. We kijken nog veel gedetailleerder naar de keten van beweging. Wanneer in deze keten storende factoren optreden, zoals een niet goed functionerend gewricht, gaat de manueel therapeut aan het werk met als doel deze verstoringen op te heffen.

De manueel therapeut heeft nog meer technieken ter beschikking om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren. De technieken die gebruikt worden, kunnen soms een knakkend geluid geven. Dit klinkt misschien wat eng, maar de technieken zijn onder begeleiding van een ervaren therapeut en normale omstandigheden volledig veilig.

Uw manueel therapeut is ook fysiotherapeut

Manuele Therapie is een uitbreiding op fysiotherapie. Uw manueel therapeut is eerst opgeleid tot fysiotherapeut en heeft vervolgens een specialisme gestudeerd. Bij Fysiotherapie Lombardijen werkt een vrouwelijke manueel therapeut. Ontmoet hier Marita Knepper.

Hoe verloopt het eerste bezoek?

Bij het eerste bezoek stelt uw manueel therapeut een aantal vragen en doen we een lichamelijk onderzoek. We bepalen of u in aanmerking komt voor deze therapie en welke behandelvorm voor u het meest geschikt is, zodat u zo snel mogelijk van uw klacht afkomt. Daarna nemen we samen met u een behandelplan door en stellen doelen op.

Heeft u vragen over uw behandeling of wilt u graag een afspraak maken?
Bel vandaag nog met +31 (0)10 419 08 40 met een van onze medewerkers.